Aceasta publicatie subliniaza importanta critica a perioadei de repaus mamar al vacii de lapte. O expunere a diferitelor metode de inducere a repausului mamar si a impactului acestor metode asupra managementului, sanatatii ugerului si bunastarii animalului, ajuta si la intelegerea faptului ca repausul mamar nu reprezinta sfarsitul lactatiei curente ci inceputul urmatoarei lactatii.
De retinut:
In cazul inducerii repausului mamar trebuie luate in consideratie si alte aspecte interconectate, in afara de beneficiile asupra sanatatii ugerului, cum ar fi managementul si bunastarea.
Reducerea productiei de lapte folosind o metoda de inducere graduala a repausului mamar este benefica din perspectiva sanatatii ugerului dar are un impact negativ asupra productivitatii, managementului si bunastarii.
Repausul mamar abrupt este cea mai buna optiune din puctul de vedere al managementului dar are un impact negativ asupra bunastarii si a sanatatii ugerului.
De aceea, este necesara o metoda mai simpla de reducere rapida a productiei de lapte care sa nu necesite nici restrictii in furajare sau reducerea mulsorilor. Aceasta este esentiala in imbunatatirea managementului, a sanatatii ugerului si a bunastarii. De asemenea, o astfel metoda ar avea si un impact pozitiv asupra profitabilitatii fermei.
Pentru a citi documentatia completa, va rugam accesati aici: Dry Your Best